Saturday, April 25, 2009

هشدار و اطلاعیه مهم اتحادیه املاک کرج بزرگ به شهروندان محترم و مشاورین املاک کرج

بر اساس مصوبه مورخه 6/5/82 مجلس شورای اسلامی در خصوص منع خرید و فروش واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکت های تعاونی مسکن و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی بدین وسیله به شهروندان محترم اعم از افراد حقیقی و حقوقی اعلام می دارد از خرید این گونه زمین های فاقد کاربری مسکونی از قبیل زمین هایی که در کاربری زراعی، کاربری آموزش و پرورش، طرح کاربری فضای سبز و امثالهم قرار دارند و فاقد کاربری مسکونی می باشند اکیداً خودداری نمایند و به مشاورین املاک نیز متقابلاً و صراحتاً ابلاغ می گردد از تنظیم این گونه قراردادهای فوق الذکر حتی در صورت توافق متعاملین قویاً اجتناب نمایند. ظرف چند سال اخیر بسیاری از زمین های مزروعی و باغات در درازمدت و به تدریج به مناطق مسکونی تبدیل گردیده و مشکلات جبران ناپذیری برای مسوولان مربوطه و شهروندان به وجود آورده از قبیل ارائه خدمات شهری مانند آب، برق، گاز، تلفن، سند مالکیت و امثالهم. در صورتی که ممکن است تنظیم قرارداد این گونه زمین های فاقد کاربری مسکونی در مشاورین املاک قانونی صورت نگرفته باشد اما تنظیم قرارداد مجدد توسط مشاورین املاک قانونی برای این گونه مناطق به استناد قولنامه های عادی و یا بدون مجوز از شهرداری های مناطق موجب مشروعیت بخشیدن به معاملات غیر مجاز تلقی می گردد. امید است با تقویت امکانات پلیس ساختمان توسط مسوولان محترم این گونه زمین های مزروعی و باغات به مناطق مسکونی تبدیل نشود تا افراد بی اطلاع نسبت به خرید آن اقدام ننمایند و مشاورین املاک هم ناآگاهانه احتمالاً در تنظیم مبایعه نامه و امثالهم نقشی نداشته باشند. اتحادیه املاک کرج پیرو بخشنامه های قبلی مجدداً متذکر می گردد حتی در صورت توافق کتبی متعاملین از خرید و فروش مشاعیات آپارتمان ها از قبیل پیلوت تحت عنوان همکف و سایر مشاعیات و از پیش فروش آپارتمان هایی که فاقد نقشه جواز از شهرداری های مناطق می باشند اکیداً خودداری نمایند. به طور مثال یک مجتمع 12 واحدی که در 4 طبقه مجوز از شهرداری منطقه دریافت داشته، در هنگام ساخت و ساز 2 واحد بدون مجوز احداث بنا نموده و آن را به 14 واحد افزایش داده تا بعداً رفع خلاف نماید. مشاور املاک حق تنظیم مبایعه نامه برای 2 واحد اضافه بنای غیرمجاز را ندارد و تعهد فروشنده برای رفع خلاف دلیل بر مشروعیت معامله نیست. ممکن است برای 2 واحد اضافه بنای غیر مجاز توسط مسوولان مربوطه حکم تخریب صادر گردد. شایان الذکر است با تقدیر و تشکر از فرماندار محترم جناب آقای مهندس خدمتگزار و جناب آقای مهندس ربانی و سایر مسوولان محترم که کمیته مبارزه با ساخت و سازهای غیر مجاز در محل فرمانداری به طور متوالی برگزار نموده اند و اتحادیه املاک هم یکی از صاحب نظران در جلسه فوق
می باشد به همراه روسای محترم مجامع امور صنفی و کمیسیون محترم نظارت اداره بازرگانی کرج تا حصول نتیجه نهایی ادامه یابد و با توجه به این که در حال حاضر به غیر از کمالشهر، ماهدشت، محمد شهر، هشتگرد و غیره حدود 2500 واحد صنفی مشاور املاک فقط در محدوده مرکزی کرج وجود دارد و اتحادیه املاک کرج پیرو پیشنهاد و درخواست های مکرر مجدداً اعلام می دارد برای این که بتواند کنترل و نظارت بیشتری بر عملکرد اعضاء و چگونگی معاملات داشته باشد خواهشمند است با هماهنگی اداره محترم بازرگانی کرج و مجامع محترم امور صنفی اکیداً خودداری گردد. در پایان از شهروندان عزیز و مشاورین محترم املاک خواهشمندیم قبل از انجام هرگونه معامله نسبت به آگاهی از وضعیت ملکی مورد معامله به شهرداری منطقه مربوطه مراجعه کنند تا مطمئن شوند که زمین یا بنای احداثی دارای مجوز کاربری مسکونی می باشد حتی با داشتن سند ممکن است با صلاح دید مسوولان محترم مسکن و شهرسازی ملک مورد معامله در تعریض یا در تخریب خیابان و یا در طرح تفصیلی کوتاه مدت و یا دراز مدت قرار گرفته باشد. مخصوصاً آپارتمان های قولنامه ای، آیا دارای جریمه سنگین نیست و یا ساختمان ویلایی دارای عقب نشینی نمی باشد. سپس برای انجام معامله اقدام فرمایید.
امید است مشاورین املاک محترم کرج با همکاری اتحادیه املاک و شهروندان عزیز، مسوولان محترم شهر کرج را در امر ساخت و سازهای غیر مجاز یاری فرمایند. از شهروندان محترم خواهشمندیم جهت انجام هر گونه معامله فقط به مشاورین املاک مجاز در سطح شهر مراجعه فرمایند و از مراجعه به شرکت های ساختمانی جهت خرید و فروش خودداری نمایند که اتحادیه املاک مسوولیتی در مقابل معاملات در خارج از واحدهای صنفی مشاورین املاک مجاز در محدوده مرکزی کرج ندارد. شهروندان و مشاورین املاک مجاز در محدوده مرکزی کرج ندارد. شهروندان و مشاورین املاک کرج هر گونه انتقاد یا پیشنهاد خود را با تلفن های 2232076 و 2244992 یا کتباً به آدرس کرج، میدان آزادگان، اول خیابان برغان، خیابان روبروی شورای شهر اتحادیه املاک کرج با ذکر آدرس دقیق خود با ما در میان بگذارند. قبلاً از همکاری کلیه مسوولان محترم و مشاورین املاک و شهروندان عزیز از طرف هیأت رئیسه و کلیه پرسنل سپاسگذاریم.

رئیس اتحادیه صنف مشاورین املاک کرج بزرگ
حسین فرجی

Tuesday, April 21, 2009

تصویب نامه کمیسیون موضوع اصل 138 قانون اساسی

جمهوری اسلامی ایران


رئیس جمهور

 

تصویب نامه کمیسیون  موضوع  اصل 138 قانون  اساسی

 

بسمه تعالی

"با صلوات بر محمد و آل محمد"

 

وزارت بازرگانی- وزارت مسکن و شهرسازی- وزارت امور اقتصادی و دارایی

وزارت نفت- وزارت نیرو - وزارت کشور

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- وزارت دادگستری

 

وزیران عضو کارگروه مسکن به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موارد ذیل را در خصوص طرح ساماندهی معاملات املاک و مستغلات کشور تصویب نمودند:

 

1-            وزارت بازرگانی مکلف است حداکثر تا پایان دی ماه 1387، سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات را تشکیل و نسبت به اتصال تمامی دفاتر مشاورین املاک دارای پروانه کسب و دفاتر اسناد رسمی به بانک مذکور اقدام نماید، به گونه­ای که امکان اختصاص و پیگیری کد رهگیری معاملات املاک و مستغلات برای آنها فراهم شود.

 

2-            ثبت هر گونه معامله راجع به عین یا منفعت املاک و مستغلات اعم از بیع، اجاره، وکالت، هبه، صلح و غیره بدون کد رهگیری در دفاتر اسناد رسمی ممنوع بوده و دفاتر مذکور موظفند در زمان ثبت معاملات ضمن احراز هویت اشخاص حقیقی و حقوقی که به وسیله سازمان ثبت احوال کشور (کد ملی) و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (کد اشخاص حقوقی) در اختیار قرار می­گیرد، کد رهگیری(شناسه) معاملات یاد شده را نیز ثبت نمایند.

تبصره 1- کلیه دفاتر مشاورین املاک موظفند از تاریخ اتصال به سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات تمامی معاملات را در سامانه مذکور ثبت نموده و کد رهگیری به آنها تخصیص دهند.

 

3-            وزارتخانه­های کشور، نیرو، نفت، امور اقتصادی و دارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلفند از ارائه هر گونه خدمات در خصوص آب، برق، گاز، تلفن، مفاصاحساب مالیاتی و نظایر آن به مالکان، مستأجران یا وکلایی که تاریخ قرارداد آنها پس از پایان دی ماه 1387 بوده و فاقد کد رهگیری باشد، خودداری نمایند.

تبصره 1- وزارت بازرگانی موظف است امکان استعلام کدهای رهگیری به صورت الکترونیکی و برخط، توسط دستگاه­های یاد شده را فراهم نماید.

 

4-            کلیه ادارات امور مالیاتی موظفند در فرآیند استعلام دفاتر اسناد رسمی برای نقل و انتقال رسمی ملک، کد رهگیری ثبت معامله مذکور در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور را مطالبه نمایند.

 

5-            وزارتخانه¬های بازرگانی و دادگستری مکلفند بر حسن اجرای این تصویب‌نامه نظارت و نسبت به گزارش عملکرد ماهانه به کارگروه مسکن اقدام نمایند.



v    این تصویب نامه در تاریخ 21/10/1387 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

 

v    رونوشت به دفتر مقام معظم رهبری، دفتر رییس جمهور، دفتر رییس قوه قضاییه، دفتر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دفتر معاون اول رییس جمهور، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور، معونت حقوقی و امور مجلس رییس جمهور، معاونت اجرایی رییس جمهور، دیوان محاسبات کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، اداره کل قوانین مجلس شورای اسلامی، اداره کل قوانین و مقررات کشور، اداره کل حقوقی، کلیه وزارتخانه­ها، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت و دفتر هیأت دولت ابلاغ شده است.

 

Monday, April 13, 2009

بررسی مشکلات آپارتمان نشینی در منطقه قاسم آباد

مقدمه

مسكن بعدي از زندگي انسان

افزايش جمعيت باعث تغيير وضع مسكن شد. مساكن امروزي گذشته از حفظ و حراست انسان از سرما و گرما وظايفي ديگر نيز بر عهده دارند. در حقيقت مسكن امروزي نه تنها مكاني براي آسايش و فراغت انسان است، بلكه مي‌تواند در جهت اعتلاي فكري و روحي انسان مؤثر واقع شود و موجبات پيشرفت وي را فراهم آورد. بنابر اين در جهان امروز مسكن به عنوان يكي از نيازهاي ضروري انسان، كاركردهاي متنوعي دارد. برخي صاحب‌نظران موفقيت‌آميز بودن يك مسكن را در گرو 4 هدف مي‌دانند:

1-  بايد داراي ارزش‌هاي فرهنگي و اجتماعي باشد.

2-  بايد به اندازه كافي ارزان باشد.

3-  بايد بهداشت ساكنين را تأمين كنند.

4-  بايد تعمير و نگهداري در دوران عمر ساختمان در كمترين سطح باشد.

در حقيقت مسكن به عنوان بعدي از زندگي انسان با ساير ابعاد زندگي انسان در ارتباط و كنش متقابل است به طوري كه بر يكديگر تأثير مي‌گذارند و از يكديگر تأثير مي‌پذيرند،بنابراين براي مطالعه‌ي مسكن در يك جامعه بايد به ساير عواملي كه مستقيماًبه آن ارتباط دارند توجه كافي شود.

به طورمثال اگر مسكني كه ساخته مي‌شود با شرايط اقتصادي- اجتماعي- فرهنگي ومادي يك جامعه تطابق و هم‌خواني نداشته باشد ويا با اسلوبي غير از آن چه بايد ساخته نشود شايد مورد بي‌توجهي قرار گيرد.

در هر نقطه از كره خاكي خانه‌هاي مختلفي بر حسب نيازها و ضرورت‌هاي زندگي يافت مي‌شوند. اين اشكال گوناگون خود معلول عوامل متعددي هستند كه انسان را ناگزير به انتخاب شكل خاصي از مسكن كرده است و تأثير عوامل مختلف زيستي و اجتماعي به طور مستقيم و غيرمستقيم در تعيين نوع مسكن غيرقابل انكار است.
سعادت آباد
تهرانپارس
رسالت
میرداماد
نارمک

Sunday, April 5, 2009

معماری

معماری سبزدر سال های اخیر بیانیه ها و مقالات متعددی در زمینه اصول معماری سبز توسط محققان مختلف در سراسر دنیا به رشته تحریر درآمده است. اغلب این بیانیه ها با اختلاف اندک موضوعاتی را در زمینه تشویق طراحان به حفاظت از انرژی ونیز در نظر گیری ویژگی های محلی مکان و کار با کاربران ساختمان و جوامع اطراف آن تثبیت نموده اند.

معماران انگلیسی، برندا و روبرت ویل در کتاب خویش با عنوان «معماری سبز: طراحی برای آینده ای آگاه از انرژی» یکی از ساده ترین و صریح ترین چارچوب ها را برای معماری سبز مطرح نموده اند. آن ها این اصول را با استفاده از مثال های مختلف از طراحی ساختمان در اروپا انگلستان و امریکا نشان داده اند. ایشان بر فراگیری از معماری بومی تأکید زیادی داشتند، معماری که در تجربه نسل های متمادی ساکن یک منطقه و اقلیم ویژه در آن نهفته است .

اطلاعات بیشتر در مورد اصول معماری سبز و نحوه اجرا آن در بسیاری از پایگاههای اینترنتی از جمله «موسسه آمریکایی کمیته معماران در موضوعات مختلف زیست محیطی» (www.aia.org.cote) شورای «ساختمان سازی سبز امریکا» (www.usgbc.org) و در اروپا و انگلستان «منازل پایدار » (www.sustainablehome.co.uk) نیز وجود دارد. فرآیند سبز در معماری فرآیندی کهن میباشد، برای مثال از هنگامی که انسان های غار نشین برای اولین بار پی به این مسئله بردند که انتخاب غاری رو به جنوب از لحاظ دمای محیط بسیار مناسب تر از غاری می باشد که دهانه آن به سمت شمال است. موضوع جدید درک این مهم است که معماری سبز برای محیطهای مصنوع و انسان آفرینش بهترین فرآیند برای طراحی ساختمان هاست؛ به گونه ای که تمام منابع وارده به ساختمان، مصالح آن، سوخت یا اشیا مورد استفاده ساکنان، نیازمند پدید آوردن یک معماری پایدار هستند. بسیاری از ساختمان های موجود حداقل یکی از ویژگی های متعدد و قابل تشخیص معماری سبز را درون خویش دارند، با این حال،تنها تعداد اندکی از این بناها کل این فرآیند کامل را دارا می باشند.

بطور کلی فرآیند سبز اینگونه مطرح می شود که تمامی موضوعات به یکدیگر وابسته بوده و در هر تصمیم گیری باید تمامی جنبه های آن مورد بررسی قرار گیرد و بدین ترتیب،ایده بررسی اصول بصورت مجزا با آن در تضاد قرار می گیرد . در مجموع اصول گوناگونی در ایجاد هر نوع سازه مطرح است که نقاط مشترک فراوانی را برای بحث دارامی باشند،

با این حال موضوعات ارائه شده مجموعه ای از اصول مختلفی هستند که در نظر گرفتن آنها سبب ایجاد توازن و پدید آمدن معماری سبز خواهد شد .

اصل اول : حفاظت از انرژی

هر ساختمان باید به گونه ای طراحی و ساخته شود که نیاز آن به سوخت فسیلی به حداقل ممکن برسد .

ضرورت پذیرفتن این اصل در عصرهای گذشته بدون هیچ شک و تردیدی با توجه به نحوه ساخت و سازها غیر قابل انکار می باشد و شاید تنها به سبب تنوع بسیار زیاد مصالح و فن آوری های جدید در دوران معاصر چنین اصلی در ساختمان ها به دست فراموشی سپرده شده است و این بار با استفاده از مصالح گوناگون ویا با ترکیب های مختلفی از آنها، ساختمان ها، محیط را با توجه به نیاز های کاربران تغییر میدهند .

اشاره به نظریه مجتمع زیستی نیز خالی از لطف نمی باشد، که از فراهم آوردن سر پناهی برای درامان ماندن در برابر سرما و یا ایجاد فضایی خنک برای سکونت افراد سرچشمه می گیرد ، به این دلیل و همچنین وجود عوامل دیگر مردمان ساختمانهای خود را به خاطر مزایای متقابل فراوان در کنار یکدیگر بنا می کردند .

ساختمان هایی که در تعامل با اقلیم محلی و در تلاش برای کاهش وابستگی به سوخت فسیلی ساخته می شوند ، نسبت به آپارتمانهای عادی امروزی ، حامل تجربیاتی منفرد و مجزا بوده و در نتیجه ، به عنوان تلاشهای نیمه کاره برای خلـق مــعـــماری سبــز مطــرح می شوند. بسیاری از این تجربیات نیز بیشتر حاصل کار و تلاش انفرادی بوده؛ و بنابراین روشن است به عنوان اصلی پایدار در طراحی ها و ساخت و سازهای جامعه امروز لحاظ نمی گردد.

اصل دوم : کار با اقلیم

ساختمان ها باید به گونه ای طراحی شوند که قادر به استفاده از اقلیم و منابع انرژی محلی باشند .

شکل و نحوه استقرار ساختمان و محل قرار گیری فضاهای داخلی آن می توانند به گــونــه ای باشد که موجب ارتقاع سطح آسایش درون ساختمان گردد و در عین حال از طریق عایق بندی صحیح سازه ، موجبات کاهش مصرف سوخت فسیلی پدید آید. این دو فرآیند مذکور ناگزیر دارای هم پوشانی و نقاط مشترک فراوان می باشند .

پیش از گسترش همه جانبه مصرف سوخت فسیلی ، چوب منبع اصلی انرژی به حساب می آمد که هنوز هم حدود 15 درصد از انرژی امروز را نیز تأمین می کند. هنگامی که چوب کمیاب و نایاب شد برای بسیاری از مردم امری طبیعی بود که در راستای کاهش نیاز به چوب ، برای تولید گرما از گرمای خورشید کمک بگیرند . شهرهای یونانی همچون «پیرنه» مکان شهر را به گونه ای تغییر دادند که از ورود سیل به شهر جلوگیری شود ، و شبکه ای مستطیل شکل با خیابانهای شرقی ـ غربی را احداث نمودند که به ساختمان ها اجازه جهت گیری به سمت جنوب و استفاده از نور مطلوب خورشید را می داد.

رومی ها نیز پیروی از اصول طراحی خورشیدی را با آموختن از تجربیات یونان ادامه دادند ؛ اما آنها پنجره های شفاف که اختراع قرن اول پس از میلاد بود را نیز برای افزایش گرمای بدست آمده بکار گرفتند، با افزایش کمبود چوب به عنوان سوخت ، استفاده از نمای رو به جنوب در ساخت منازل ثروتــمـنـدان و هـمـچنین حمامهای عـمومی شهـر نیز مـتـداول شــد .

سنت طراحی با توجه به اقـلـیـم بـرای ایجاد آسایش درون ساختمان به قوانین گرمایش محدود نمی شد بلکه در بسیاری از اقـلـیــم ها معماران ملزم به طـراحـی فـضایی خنک برای پدید آوردن شرایطی مطلوب در داخل ساختمان بود . راه حل معــمول درعـصـر حاضر ، یعنی استفاده از سیستم های تهویه مطبوع هوا ، تنها فرآیندی ناکار آمد در تقابل با اقلیم به شمار می رود و در عین حال همراه با مصرف زیاد انرژی می باشد ، که حتی به هنگام ارزانی و فراوانی انرژی به دلیل آلودگی حاصل از آن امری اشتباه بشمار می آید.

افسریه

تهرانسر

نارمک